Lotteri med lang historie

Lotteriets historie går helt tilbage til 1753

Danmarks ældste lotteri
Lotteri har danskerne kunnet spille i århundreder. Faktisk er Klasselotteriet Danmarks ældste lotteri og en af landets ældste virksomheder. Historien går helt tilbage til 29. juni 1753, hvor Frederik 5. ved kongelig forordning gav Det Kongelige Opfostringshus privilegium til at drive lotteri. I 1754 blev de første trækninger foretaget på Charlottenborg i København. Men allerede i 1771 fratog Struensee dem privilegiet, og lotteriet har siden været ejet af Den Danske Stat.


Aktieselskab
I 1992 bliver Klasselotteriet omdannet til aktieselskab, hvor staten udbyder lotteri og ejer 100 % af aktierne.


Betalingsservice fra 1993 gør det hele meget lettere
Historisk har Klasselotteriets salg af lodder været baseret på et landsdækkende net af forhandlere (kollektører) samt på direkte salg af lotteri fra Klasselotteriets salgskontor på Rådhuspladsen i København. I 1993 beslutter Klasselotteriet at indføre mulighed for, at spillerne kan spille automatisk med via en betalingsserviceaftale hos NETS eller PBS, som det hed dengang. Det bliver startskuddet til en helt ny æra i Klasselotteriet. Samarbejdet med NETS bevirker nemlig, at det bliver langt nemmere at spille kontinuerligt med i Klasselotteriet, og det falder i danskernes smag.


100 % Salgsvækst siden start på Internettet i 2000
I 2000 åbner Klasselotteriet op for spil i lotteriet via internettet, og interessen for spillet begynder nu for alvor at stige. Lodder kan nu bestilles direkte på internettet, og betalingen samt gevinstoverførsel klares via Betalingsservice. Dette tiltag medfører en eksplosiv stigning i salg af lodder. Med udgangen af regnskabsåret 2006/07 var omsætningen steget med 100 % siden indførelsen af salg via internettet. Det er dog stadig muligt at spille med på fysiske lodbeviser - Se liste over Klasselotteriets forhandlere her.


Åbent hele døgnet
Kombinationen af internetsalg og Betalingsservice gør Klasselotteriet til enkelt spil at deltage i. Og med 24 timers åbningstid på internettet, kan man døgnet rundt tilmelde sig hele Danmarks millionlotteri.

Download en brochure og læs mere om Klasselotteriets historie.