COOKIE – OG PERSONDATAPOLITIK


Denne hjemmeside drives af:
Det Danske Klasselotteri A/S
Rådhuspladsen 2
1550 København V
Tlf.: 3342 0900 (Alle hverdage 8.30 - 18.00)
E-mail: kundeservice@klasselotteriet.dk


1. Cookiepolitik


1.1. Det Danske Klasselotteri A/S anvender cookies

Det Danske Klasselotteri A/S (herefter benævnt ”Klasselotteriet”) anvender cookies på www.klasselotteriet.dk, og din computer/tablet/smartphone modtager automatisk en eller flere cookies, når du besøger www.klasselotteriet.dk. Cookies indeholder i sig selv ingen personlige oplysninger. Det betragtes som samtykke til vores brug af cookies, når du klikker videre på siden.

1.2. Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Stort set alle hjemmesider anvender cookies. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til, at du nemt kan finde de websteder, hvor du har været, igen. Oftest hjælper den med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt tjeneste/service på hjemmesiden.

1.3. Hjemmesidens brug af cookies
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker fx, hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, og om du er logget ind. 
Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

Behandlingen af dine almindelige oplysninger i forbindelse med cookies finder således sted for at forfølge Klasselotteriets ovenstående legitime interesser jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.   

Nedenfor finder du oversigten over hjemmesidens brug af cookies, og vores samarbejdspartnere i denne forbindelse:

1.4. Oversigt over cookies

1.4.1. Nødvendige cookies: 
Disse cookies er påkrævet for, at vores hjemmeside kan levere de tjenester/services, som du udtrykkeligt har anmodet om. Det kan fx være cookies, der bruges for at få en indkøbskurv til at virke. 

• Hjemmesidens indhold er lagret og administreres gennem en central IT-løsning, der fx kan genkende dig og huske, om du er logget ind. For at dette teknisk kan lade sig gøre, er det nødvendigt at gemme en cookie.

• Vi kontrollerer altid, om du er blevet informeret om vores hjemmesides brug af cookies. Til dette formål benytter vi FDIH’s (Foreningen for Dansk Internet Handel) popup-menu/cookiescript til at finde ud af, hvorvidt du er blevet informeret om hjemmesidens brug af cookies. FDIH lagrer ingen data i forbindelse med denne cookie.

1.4.2. Præferencecookies:
For at sikre dig den mest optimale brugeroplevelse på vores hjemmeside anvender vi præferencecookies, der gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde, hjemmesiden ser ud. Der indsamles ingen personligt identificerbare oplysninger med denne type cookies.

1.4.3. Drifts- og optimeringscookies:
Disse cookies anvender vi til driften af hjemmesiden. Det kan fx være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der skal bruges til analyse. De bruges også i forbindelse med spørgeskemaer. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle information, der kan henføres til den enkelte bruger.
•    Vi bruger Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden.
•    Vi bruger også Google Analytics til at målrette vores markedsføring på andre hjemmesider. 

Læs mere om dette i nedenstående punkt: Marketing, målrettet annoncering.
De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere. 

1.4.4. Marketing – anonym tracking på tværs af hjemmesider:
Disse cookies anvendes til at følge dig, som bruger, på tværs af dine besøg på flere hjemmesider. Disse cookies kan bruges til at opbygge profiler, der viser, hvilke søgninger hver bruger har foretaget eller hvilke sider, der er besøgt. Disse cookies kan lagre data, der identificerer den enkelte bruger, eller som indeholder specifik information om brugeren. Anonyme data kan blive delt med 3. part. Læs mere om dette i nedenstående punkt: Videregivelse af data baseret på cookies.

1.5. Marketing, målrettet annoncering
Disse cookies bruges til at følge søge- og læsevaner. Den indsamlede information bruges til at vise individualiseret og mere relevant marketingindhold, såsom bannerannoncer. Dette inkluderer også hjemmesider, der ikke er styret eller ejet af Klasselotteriet, og derfor uden for kontrol af Klasselotteriet. Anvendelsen af disse cookies kan indebære lagring og anvendelse af personlige identificerbare informationer til visning af individuelt tilpasset indhold og/eller deling af disse data med en 3. part med det samme formål. Enhver information, der lagres med brug af disse cookies, kan blive videreformidlet til 3. part. 

1.6. Videregivelse af data baseret på cookies
Data baseret på cookies fra www.klasselotteriet.dk kan videregives til følgende samarbejdspartnere:

• Facebook (facebook.com)
• Adform (adform.com)
• Visual Website Optimizer (vwo.com)
• Google (google.com)
• Microsoft (www.msn.dk)
• Sleeknote (sleeknote.com)
• Lead:famly (leadfamly.com)

Videregivelse af data baseret på cookies fra www.klasselotteriet.dk til samarbejdspartnerne har intet andet formål end at sikre leveringen af samarbejdspartnernes tjenester/services i forbindelse med markedsføring af Klasselotteriet.

1.7. Sådan afviser eller sletter du dine cookies 

1.7.1. Afvisning af cookies:
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din Internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager. Bemærk at din eventuelle afvisning af cookies fx kan betyde, at du ikke kan spille hos Klasselotteriet eller deltage i vores konkurrencer.

1.7.2. Sletning af cookies:
Cookies, som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende nemt slettes. Benytter du en PC/computer med en nyere Internet-browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete. Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på det relevante link. Bruger du flere Internet-browsere, skal du slette cookies i dem alle. 

• Internet Explorer 
• Mozilla Firefox 
• Google Chrome 
• Opera 
• Safari 
• Flash cookies (gælder alle browsere)
• iPhone, iPad og andet fra Apple 
• Telefoner med styresystemet Android
• Telefoner med Windows 7

1.8. Ændringer af cookiepolitikken
Du kan altid tilgå den senest opdaterede cookiepolitik på Klasselotteriets hjemmeside. Klasselotteriet kan til enhver tid ændre cookiepolitikken med virkning for din fremtidige anvendelse af hjemmesiden, og vi opfordrer dig til med jævne mellemrum at læse den senest opdaterede cookiepolitik.

1.9. Sådan kan du klage over hjemmesidens information om cookies
Hjemmesiden er en del af Foreningen for Dansk Internet Handels (FDIH) cookiemærke, og hvis du som bruger mener, at hjemmesiden ikke overholder cookie-reglerne, kan du derfor rette din klage til FDIH.
Inden du sender din klage til FDIH, skal følgende forudsætninger være opfyldt:

• Du har forinden klaget direkte til Klasselotteriet ved at rette henvendelse til kundeservice@klasselotteriet.dk med en udførlig beskrivelse af, hvor og med hvad hjemmesiden ikke overholder den danske vejledning.
• Klasselotteriet har afvist din klage over informationen om cookies på hjemmesiden.
• Klasselotteriet har ikke ændret hjemmesidens information om cookies i henhold til din klage senest 30 arbejdsdage efter modtagelse af klagen. 

Opfylder du ovenstående krav, skal du sende din klage til FDIH på kontakt@fdih.dk.

Klagen skal indeholde:

• Dit navn
• Din adresse
• Din e-mailadresse
• Dit telefonnummer
• Hjemmesidens www-adresse
• Detaljeret beskrivelse af klagens indhold
• Dokumentation for tidligere klage vedrørende hjemmesiden

FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) vil herefter behandle din klage inden for rimelig tid. Får du medhold, bliver cookiemærket fjernet fra hjemmesiden.


2. Persondatapolitik

2.1 Dataansvarlig
Klasselotteriet er dataansvarlig for de stamdata, der indhentes. 

2.2. Indsamling af oplysninger og opbevaringsperiode
Ved registrering eller deltagelse i eksempelvis konkurrencer, samt ved køb af lodder indsamles typisk oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mailadresse og alder. Disse oplysninger indhentes for at kunne afholde konkurrencer, salg af lodder mv.

Ved køb af spillet og oprettelse af betalingsserviceaftale registreres data, i det omfang det er nødvendigt for gennemførelse af spillet og for registrering/validering af spillerens identitet. Registreringen foretages med det formål at kunne håndtere de enkelte spilleres deltagelse, betaling af spillet og udbetaling af gevinster. Indsamling og behandling af personoplysninger sker i fortrolighed og i overensstemmelse med persondatalovgivningen. Spillerens navn og adresse kan blive valideret i CPR-registeret, og oplysning om spillere videregives til Nets i forbindelse med oprettelse af betalingsserviceaftalen, men videregives i øvrigt ikke til 3. part og anvendes ikke til andre formål end angivet ovenfor, med mindre den enkelte spiller konkret giver sit samtykke hertil. 
Klasselotteriet skal opfylde Spillemyndighedens krav om identitets- og kontroloplysninger, og derfor opbevarer vi nødvendige personoplysninger i mindst 5 år efter kundeforholdets ophør, hvorefter disse personoplysninger slettes (anonymiseres).

2.3. Sikkerhed
Vi har implementeret sikkerhedsforanstaltninger til sikring af, at vores interne procedurer lever op til vores høje sikkerhedspolitiske standarder. Vi bestræber os således bedst muligt på at beskytte kvaliteten og integriteten af dine personlige oplysninger.

2.4. Videregivelse af persondata
Personoplysninger afgivet på www.klasselotteriet.dk kan videregives til følgende samarbejdspartnere:

• Facebook (facebook.com)
• Adform (adform.com)
• Visual Website Optimizer (vwo.com)
• Google (google.com)
• Microsoft (www.msn.dk)
• Sitecore (sitecore.net)
• Sleeknote (sleeknote.com)
• Lead:famly (leadfamly.com)
• LiveAgent (ladesk.com)
• Leverandører i forbindelse med levering af præmier til vindere af konkurrence

Videregivelse af personoplysninger til samarbejdspartnerne har intet andet formål end at sikre leveringen af samarbejdspartnernes tjenester/services i forbindelse med markedsføring af Klasselotteriet. 
Bortset fra i ovenstående tilfælde videregiver Klasselotteriet ikke data om den enkelte brugers anvendelse af tjenester/services på www.klasselotteriet.dk.

2.5. Opbevaring af dine personoplysninger
Personoplysningerne lagres på servere i Danmark. Visse af personoplysningerne administreres af samarbejdspartnere, som opbevarer og behandler personoplysninger på vegne af Klasselotteriet. Disse samarbejdspartnere behandler alene personoplysningerne på Klasselotteriets vegne og i overensstemmelse med Klasselotteriets instruks. 
Vi opbevarer kun personoplysningerne, så længe det er nødvendigt i forhold til de oplyste formål ovenfor.
Visse data behandles på en lokal server hos Klasselotteriet.

2.6. Indsigt og ændringer
Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod indsamlingen og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Du har herudover også ret til at få korrigeret dine personlige oplysninger, hvis der er behov herfor. 
Ønsker du at gøre indsigelse mod registreringen bedes du rette henvendelse til Klasselotteriet på kundeservice@klasselotteriet.dk

2.7. Udlevering af dine personoplysninger 
Du har ret til at få udleveret de personoplysninger, du har stillet til rådighed for os, eller som vi behandler om dig. 
Ønsker du at få udleveret dine personoplysninger bedes du rette henvendelse til Klasselotteriet på kundeservice@klasselotteriet.dk. Du vil modtage dine personoplysninger fra os i et struktureret og almindeligt anvendt maskinlæsbart format. 

2.8 Retsgrundlag 
Behandling af dine almindelige personoplysninger, foretages af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelse af en kontrakt med Klasselotteriet jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b. 

Vi bruger kun dine personoplysninger til markedsføringsmæssige formål, hvis du udtrykkeligt har givet dit samtykke, medmindre lovgivningen tillader os at kontakte dig uden først at indhente dit samtykke. Du har altid mulighed for at angive, at du ikke fremover ønsker at modtage flere e-mails eller andre oplysninger fra os. Tilmelder du dig Klasselotteriets nyhedsbrev på e-mail, behandler vi dit navn og e-mail adresse Retsgrundlaget er dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a samt markedsføringsloven § 10.

2.9. Tilbagekaldelse af samtykke
Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke, som du måtte have afgivet til behandling af dine personoplysninger ved at rette henvendelse til Klasselotteriet på kundeservice@klasselotteriet.dk. Vi vil herefter anonymisere dine oplysninger, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på andet grundlag.

2.10. Ændringer af persondatapolitikken
Du kan altid tilgå den senest opdaterede persondatapolitik på Klasselotteriets hjemmeside. Klasselotteriet kan til enhver tid ændre persondatapolitikken med virkning for din fremtidige anvendelse af hjemmesiden og vores behandling af dine personoplysninger, og vi opfordrer dig til med jævne mellemrum at læse den senest opdaterede persondatapolitik.


3. Klagemuligheder

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klagen indgives til Datatilsynet, der er tilsynsmyndighed i forhold til persondatalovgivningen:

Datatilsynet
Borgergade 28,5.
1300 København K 
Tlf.: 3319 3200
E-mail: dt@datatilsynet.dk 


Det Danske Klasselotteri A/S
Senest opdateret: Maj 2018