COOKIE – OG PERSONDATAPOLITIK

Det Danske Klasselotteri A/S anvender cookies
Det Danske Klasselotteri A/S anvender cookies på klasselotteriet.dk, og din computer/tablet/smartphone modtager automatisk en eller flere cookies, når du besøger klasselotteriet.dk. Cookies indeholder i sig selv ingen personlige oplysninger. Hvis du ikke vælger at slå cookies fra, betragtes det som samtykke til vores brug af cookies.

Dette website drives af
Det Danske Klasselotteri A/S
Rådhuspladsen 2
1550 København V
Tlf.: 3342 0900 (Alle hverdage 8.30 - 16.00)
E-mail: klasselotteriet@klasselotteriet.dk

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. Stort set alle hjemmesider anvender cookies. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til, at du nemt kan finde de websteder, hvor du har været, igen. Oftest hjælper den med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

Hjemmesidens brug af cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden og om du er logget ind.

Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.
Her er oversigten over hjemmesidens brug af cookies, og vores samarbejdspartnere i denne forbindelse:

Oversigt over cookies

Nødvendige cookies:

Disse cookies er påkrævet for, at vores hjemmeside kan levere de services, som du udtrykkeligt har anmodet om. Det kan f.eks. være cookies, der bruges for at få en indkøbskurv til at virke.

•    Hjemmesidens indhold er lagret og administreres gennem en central IT-løsning, der f.eks. kan genkende dig og huske, om du er logget ind. For at dette teknisk kan lade sig gøre, er det nødvendigt at gemme en cookie.

•    Vi kontrollerer altid, om du er blevet informeret om vores hjemmesides brug af cookies. Til dette formål benytter vi FDIH’s (Foreningen for Dansk Internet Handel) popop-menu/cookiescript til at finde ud af, hvorvidt du er blevet informeret om hjemmesidens brug af cookies. FDIH lagrer ingen data i forbindelse med denne cookie.

Præferencecookies:

For at sikre dig den mest optimale brugeroplevelse på vores hjemmeside anvender vi præference-cookies, der gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud. Der indsamles ingen personligt identificerbare oplysninger med denne type cookies.

Drifts- og optimeringscookies:

Disse cookies anvender vi til driften af hjemmesiden. Det kan f.eks. være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der skal bruges til analyse. De bruges også i forbindelse med spørgeskemaer. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle information, der kan henføres til den enkelte bruger.

•    Vi bruger Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden.

•    Vi bruger også Google Analytics til at målrette vores markedsføring på andre hjemmesider.

Læs mere om dette i nedenstående punkt: Marketing, målrettet annoncering.

De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere.

Marketing - anonym tracking på tværs af hjemmesider:

Disse cookies anvendes til at følge dig, som bruger, på tværs af dine besøg på flere hjemmesider. Disse cookies kan bruges til at opbygge profiler, der viser, hvilke søgninger hver bruger har foretaget eller hvilke sider, der er besøgt. Disse cookies kan lagre data, der identificerer den enkelte bruger eller som indeholder specifik information om brugeren. Anonyme data kan blive delt med 3. part.

Marketing, målrettet annoncering

Disse cookies bruges til at følge søge- og læsevaner. Den indsamlede information bruges til at vise individualiseret og mere relevant marketing-indhold, såsom bannerannoncer. Dette inkluderer også hjemmesider, der ikke er styret eller ejet af Det Danske Klasselotteri A/S, og derfor uden for kontrol af Det Danske Klasselotteri A/S. Anvendelsen af disse cookies kan indebære lagring og anvendelse af personlige identificerbare informationer til visning af individuelt tilpasset indhold og/eller deling af disse data med en 3. part med det samme formål. Enhver information, der lagres med brug af disse cookies, kan blive videreformidlet til 3. part. Læs mere om dette i nedenstående punkt: Videregivelse af persondata.

Persondatapolitik

Indsamling af oplysninger:

Ved registrering eller deltagelse i eksempelvis konkurrencer, samt ved køb af lodder indsamles typisk oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail og alder. Disse oplysninger indhentes for at kunne afholde konkurrencer, salg af lodder m.v.

Ved oprettelse af betalingsserviceaftale registreres data i det omfang det er nødvendigt for gennemførelse af spillet og for registrering/validering af spillerens identitet. Registreringen foretages med det formål at kunne håndtere de enkelte spilleres deltagelse, betaling af spillet og udbetaling af gevinster. Indsamling og behandling af personoplysninger sker i fortrolighed og i overensstemmelse med persondataloven. Spillerens navn og adresse kan blive valideret i CPR-registeret, og oplysning om spillere videregives til Nets i forbindelse med oprettelse af betalingsserviceaftalen, men videregives i øvrigt ikke til tredjemand og anvendes ikke til andre formål end angivet ovenfor, med mindre den enkelte spiller konkret giver sit samtykke hertil.

Videregivelse af persondata:

Vi samarbejder med følgende virksomheder, som personoplysninger afgivet på www.klasselotteriet.dk kan videregives til:

•    Facebook (facebook.com)
•    Mouseflow (mouseflow.com)
•    Adform (adform.com)
•    Visual Website Optimizer (vwo.com)
•    Formstack (www.formstack.com)
•    Google (google.com)
•    Microsoft (www.msn.dk)
•    Leverandører i forbindelse med levering af præmier til vindere af konkurrence.

Videregivelse af personoplysninger til virksomhederne har intet andet formål end at sikre leveringen af virksomhedernes tjenester og services i forbindelse med markedsføring af Det Danske Klasselotteri A/S.

Sådan afviser eller sletter du dine cookies

Afvisning af cookies:

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din Internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af cookies:

Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Benytter du en PC /computer med en nyere Internet-browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete.

Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på det relevante link. Bruger du flere Internet-browsere, skal du slette cookies i dem alle.

•    Internet Explorer
•    Mozilla Firefox
•    Google Chrome
•    Opera
•    Safari
•    Flash cookies (gælder alle browsere)
•    iPhone, iPad og andet fra Apple
•    Telefoner med styresystemet Android
•    Telefoner med Windows 7

Indsigt og ændringer:

Som registreret har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven.
Ønsker du at gøre indsigelse mod registreringen eller ønsker du indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig, bedes du rette henvendelse til Det Danske Klasselotteri A/S på klasselotteriet@klasselotteriet.dk.
Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til registreringen. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet.

Sådan kan du klage over hjemmesidens information om cookies:

Hjemmesiden er en del af Foreningen for Dansk Internet Handels (FDIH) cookiemærke, og hvis du som bruger mener, at hjemmesiden ikke overholder cookie-reglerne, kan du derfor rette din klage til FDIH.

Inden du sender din klage til FDIH skal følgende forudsætninger være opfyldt:

•    Du har forinden klaget direkte til Det Danske Klasselotteri A/S med en udførlig beskrivelse af, hvor og med hvad hjemmesiden ikke overholder den danske vejledning.
•    Det Danske Klasselotteri A/S har afvist din klage over informationen om cookies på hjemmesiden.
•    Det Danske Klasselotteri A/S har ikke ændret hjemmesidens information om cookies i henhold til din klage senest 30 arbejdsdage efter modtagelse af klagen.

Opfylder du ovenstående krav, skal du sende din klage til FDIH på kontakt@fdih.dk.

Klagen skal indeholde:

•    Dit navn
•    Din adresse
•    Din e-mailadresse
•    Dit telefonnummer
•    Hjemmesidens www-adresse
•    Detaljeret beskrivelse af klagens indhold
•    Dokumentation for tidligere klage vedrørende hjemmesiden

FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) vil herefter behandle din klage inden for rimelig tid. Får du medhold, bliver cookiemærket frataget hjemmesiden.

Dataansvarlig

Det Danske Klasselotteri A/S er dataansvarlig for de stamdata der indhentes.