Om Klasselotteriet - Hvad er Klasselotteriet - Klasselotteriets historie

Klasselotteriets historie

Klasselotteriet - Hos en lotterihøker

Lotteri med en lang historie

Vidste du, at Klasselotteriet er Danmarks ældste lotteri? Faktisk har millioner af danskere spillet med lige siden 1753.

Klasselotteriet er ikke alene Danmarks ældste lotteri, men en af landets ældste virksomheder.
Historien går helt tilbage til 29. juni 1753, hvor Frederik 5. ved kongelig forordning gav Det Kongelige Opfostringshus privilegium til at drive lotteri.

I 1754 blev de første trækninger foretaget på Charlottenborg i København. Men allerede i 1771 fratog Struensee dem privilegiet, og lotteriet har siden været ejet af den danske stat.

Aktieselskab

I 1992 bliver Klasselotteriet omdannet til aktieselskab, hvor staten udbyder lotteri og ejer 100 % af aktierne.

Betalingsservice gør det hele meget lettere

Historisk har Klasselotteriets salg af lodder været baseret på et landsdækkende net af forhandlere (kollektører) og på direkte salg af lotteri fra Klasselotteriets salgskontor på Rådhuspladsen i København.

I 1993 beslutter Klasselotteriet at indføre mulighed for, at spillerne kan spille automatisk med via en betalingsserviceaftale hos NETS eller PBS, som det hed dengang. Det bliver startskuddet til en helt ny æra i Klasselotteriet. Samarbejdet med NETS betyder nemlig, at det bliver langt nemmere at spille kontinuerligt med i Klasselotteriet, og det falder i danskernes smag.

100 % salgsvækst siden start på online salg af lodder

I 2000 åbner Klasselotteriet op for spil i lotteriet via internettet, og interessen for spillet stiger med raketfart. For nu kan lodder nemt og enkelt bestilles online, og betalingen samt gevinstoverførsel klares via Betalingsservice.

Tiltaget medfører en eksplosiv stigning i salg af lodder. Med udgangen af regnskabsåret 2006/07 var omsætningen steget med 100 % siden indførelsen af online salg. Det er dog fortsat muligt at spille med på fysiske lodbeviser.

Åbent hele døgnet

Kombinationen af online salg og Betalingsservice gør Klasselotteriet til et enkelt spil at deltage i – og med 24 timers åbningstid på Klasselotteriets hjemmeside kan eksisterende og nye spillere nu købe lodder til hele Danmarks millionlotteri, når det passer dem bedst.

Download en brochure og læs mere om Klasselotteriets historie.