Support - Køb og betaling - Ekstra sikkerhed, når du skal købe lodder

Ekstra sikkerhed, når du skal købe lodder

EU har stillet nye krav til handel og betaling med Dankort og kreditkort på nettet. Det betyder i praksis, at du, når du skal betale, bliver mødt af at skulle brugen enten:

1. NemIDs nøgleapp, der skal hentes ned på telefon eller nøgleviser

Ønsker du at anvende NemID-app'en – og har du den ikke allerede, kan du finde den dér, hvor du henter dine apps. Bemærk at Nets oplyser, at der kan gå op til en time før NemID-app'en aktiveres og kan bruges i forbindelse med handel på nettet.

OBS! Vær opmærksom på, at NemIDs papkort kan ikke længere anvendes til at godkende kortbetalinger på nettet

2. SMS-kode, du får tilsendt af Nets, når du skal godkende dine betalinger med kort

Du kan her se to korte film, der forklarer det lidt nærmere.

Nyt EU-krav: To-faktor genkendelse

Se NemID guide til 2-faktor oprettelse

Brug af sms-kode

Klik her for at oprette dig

Når du køber lodder og skal betale med dankort/kreditkort:

Du vil ved betaling automatisk blive viderestillet til et Nets-vindue. Her kan du verificere handlen enten ved at vælge SMS-kode eller NemID.

Vælger du SMS-kode:

• Hvis du har oprettet dit mobilnummer og egen kode hos Nets, vil du modtage en SMS fra Nets med en engangskode, som du skal indtaste sammen med en personlig kode. Har du ikke før oprettet dit mobilnummer og personlig kode, kan du gøre det her via Nets. Oprettelsen er kun nødvendig første gang du skal godkende en onlinebetaling. Herefter vil du automatisk modtage en SMS fra Nets med en éngangskode, som du skal benytte sammen med din personlige kode, når du vælger at godkende din betaling med SMS-kode.

Vælger du NemID:

• Når godkendelsen er gennemført via NemID nøgleapp'en eller nøgleviseren vil betalingen blive gennemført, og du kan se din ordrebekræftelse.

Hvad er to-faktor-godkendelse?

Med de nye EU-krav om onlinehandel, der er trådt i kraft  træder i kraft den 4. januar 2021, skal du fremover godkende dine betalinger på nettet med enten NemID eller en SMS-kode (to-faktor-godkendelse). Når en betaling skal godkendes med to sikkerhedsfaktorer, giver det endnu større sikkerhed og identifikation ved onlinebetalinger. På denne måde gøres det sværere for IT-kriminelle at misbruge betalingskort.