Support - Mest stillede spørgsmål - Kryptering af e-mails

Kryptering af e-mails

Klasselotteriet beskytter dine personoplysninger i e-mails

Anvendelse af e-mail er i dag den mest udbredte kommunikationsform for skriftlig kontakt mellem bl.a. virksomhed (afsender) og kunde (modtager). Derfor indførte Datatilsynet pr. 1. januar 2019 krav om kryptering af e-mails, som indeholder følsomme eller fortrolige personoplysninger. Formålet er at minimere risikoen for, at uvedkommende får adgang til modtagerens oplysninger.

TLS-kryptering til sikker kommunikation

Klasselotteriet anvender Transport Layer Security (TLS) til at kryptere afsendte e-mails for at beskytte modtagerens personoplysninger.

Hvad skal du gøre?
  • Hvis din mailserver anvender TLS-kryptering som standard: Du modtager e-mails fra Klasselotteriet som hidtil – og du skal derfor ikke foretage dig yderligere.
  • Hvis din mailserver ikke anvender TLS-kryptering som standard: Du modtager e-mails fra Klasselotteriet sammen med følgende guide til, hvad du skal gøre for at få adgang til det krypterede indhold:
  1. I e-mailens emnefelt står: ”Secure message” (sikker besked).
  2. Åbn e-mailen og klik på ”View Secure Message” (Se sikker besked).
  3. Klik herefter på: ”Create Your Free Account” (Opret din gratis konto). Du modtager nu en ny e-mail med et nyt link.
  4. Åbn den nye e-mail og klik på ”Activate” (aktiver).
  5. Skriv en valgfri kode og bekræft koden ved at skrive den igen.
  6. Klik på ”Reset Password” (skift kode). Du får nu beskeden: ”Your password has been reset” (din kode er skiftet).
  7. Åbn den første mail igen (”Secure message”) og klik på ”View Secure Message” (Se sikker besked)
  8. Skriv din kode og klik på ”log In” (login).
  9. Du kan nu læse den krypterede e-mail fra Klasselotteriet.
  10. For at læse krypterede e-mails fra Klasselotteriet skal du skal fremover huske koden og benytte den efter klik på ”View Secure Message”.
Har du brug for hjælp?

Kontakt Kundeservice på telefon 33 14 09 00 hvis du har brug for hjælp i forbindelse med din adgang til indhold af krypterede e-mails fra Klasselotteriet.