x
Vigtig information om betaling med kort på vores website
Når du laver en kortbetaling på vores website, vil du som et krav fra EU blive mødt af, enten at skulle bruge NemID nøgle app eller SMS-kode, som du får tilsendt af Nets. OBS: Du kan fremover ikke bruge dit NemID-nøglekort, når du skal foretage kortbetalinger. Se og læs mere om, hvordan du henter nøgle app'en eller får tilknyttet dit mobiltelefonnummer til dit betalingskort her.
Når du laver en kortbetaling på vores website, vil du som et krav fra EU blive mødt af, enten at skulle bruge NemID nøgle app eller SMS-kode, som du får tilsendt af Nets. OBS: Læs mere her.

Menu

Support - Om spillet - Hvordan foregår trækningerne?

Hvordan foregår trækningerne?

Alle lodder indlæses i en computer

Klasselotteriets lodtrækninger varetages af en computer, som alene anvendes til dette formål. Hver måned bliver alle 460.000 lodnumre indlæst i denne computer. Samtlige lodder – inkl. de få usolgte lodder i Klasselotteriet – deltager herved i månedens trækning. Det skyldes, at Klasselotteriets lodder ikke alene er udstedt på hellodder (1/1-lodder) med én spiller, men på en palet af lodtyper, der ud over hele lodder også består af Mega-, 1/2-, 1/4- og 1/8-lodder. Der kan derfor være op til 8 forskellige spillere på hvert lodnummer.

Det har igennem tiderne været sådan, at det er lodnummeret, der trækkes ud, blandt samtlige lodnumre i det enkelte lotteri. Denne form er et kendetegn for klasselotterier såvel i Danmark som i udlandet. Et lodnummer der er delvist solgt, kan derfor ikke udelades fra en trækning.

Gode vinderchancer og høj tilbagebetalingsprocent

En meget stor procentdel af alle lodder i Klasselotteriet er solgt – og vi har flere gange måttet udvide lodbeholdningen, for at kunne følge med en stigende efterspørgsel efter lodder. Hver gang har Klasselotteriet samtidig forholdsmæssigt forøget antallet af gevinster, så spillernes gevinstchance for et lotteri er bevaret på samme niveau som tidligere.
I Klasselotteriet er du desuden sikret en høj tilbagebetalingsprocent. Faktisk er Klasselotteriet forpligtet lovgivningsmæssigt til at tilbagebetale mellem 65-72% af indskuddet til vores spillere i form af gevinster.

Læs om dine gode vinderchancer i Klasselotteriet her.

Om trækningssystemet
Klasselotteriets trækningssystem bygger på en generator af tilfældige tal – en såkaldt tandhjulsgenerator. Grundlaget for hver trækning er 48 cifre fra 0-9, som hver måned trækkes af Notarius Publicus, og herefter forsegles og overdrages til Spillemyndigheden.

Spillemyndigheden møder efterfølgende op hos Klasselotteriet og sikrer, at de 48 cifre indtastes korrekt i lodtrækningssystemet, og at trækningen gennemføres korrekt. På baggrund af de 48 cifre og rækkefølgen af disse, udregner computeren, hvilke lodnumre der vinder samt tilhørende gevinster.

Sikkerhed
Efter hver trækning gennemføres en række statistiske tests af tilfældigheden for hver enkelt udført trækning. Hertil kommer løbende langtidsanalyse af samtlige trækningsresultater fra starten af de digitale trækninger. Alt dette sker for at sikre, at trækningerne også over en længere periode opfylder de krav, spillerne naturligt må stille til graden af tilfældighed i Klasselotteriets trækninger.

Alle trækninger foregår under Spillemyndighedens bevågenhed og deltagelse, og alle statistiske analyser sendes direkte dertil.

For mere information om vores trækninger er du meget velkommen til at kontakte Klasselotteriets kundeservice på telefon 33 14 09 00 eller skrive til os.

Held og lykke med dit spil i Klasselotteriet.

Flere spørgsmål?

Skriv til vores kundeservice her

 • Åbningstider kundeservice:
 • Mandag 08:30 - 18:00
 • Tirsdag 08:30 - 18:00
 • Onsdag 08:30 - 18:00
 • Torsdag 08:30 - 18:00
 • Fredag 08:30 - 18:00
 • Lørdag-Søndag Lukket
 • 33 14 09 00
 • Vær opmærksom på: Vi holder lukket alle helligdage, samt påske, pinse og Kristi himmelfartsdag.
  Mellem jul og nytår har telefonerne åbent fra den 27. til og med den 30. december 2021 fra kl. 10.00 til 16.00.